Akü Kontrol

Akü Kontrol

Araçların çalışmasına doğrudan etki eden en önemli parçası aküdür. Bu nedenle en ufak bir hatada veya performans düşüklüğünde dahi çeşitli kaza riskleri ve hasarlar sizleri bekliyor olacaktır.

Araç içerisin radyo veya far gibi kısımların açık unutulması halinde hızla tükenmekte olan akülerle ilgili tüm kontrolleri gerçekleştirmekteyiz. Tüm planlarınızın aksamasına neden olabilecek bu tür durumlar karşısında takviye işlemlerinden faydalanmak isteyebilirsiniz. Yapılacak ölçümler neticesinde dolma seviyesinin istenilen çizgide olmaması halinde değişimleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ölçüm cihazlarını en iyi şekilde kullanan ustalarımızın bu alanda sunacağı hizmetler sizleri bekliyor olacaktır. Servislerimizle iletişime geçmeniz halinde profesyonelce gerçekleştirilen akü kontrol hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Akü Kontrolü Nasıl Yapılmaktadır?

Akülerin üzerinde bulunan kutup başlarına yerleştirilecek kablolar ile ölçüm cihazları üzerinden gerekli incelemeler yapılacaktır. Ekranlara hemen yansıtılacak olan bu sonuçları elde etmeniz durumunda nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini de öğrenmiş olacaksınız. Genellikle 60 amper olan akülerin 75 amper olarak takılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak araç çalıştığı sırada belirli seviyelerin üstüne çıkmaması halinde akünüzün bitmek üzere olduğunu görebilirsiniz. Sizler de güvenilir ustalarımız ile akü değerlerine dair bilgi sahibi olabilir ve tüm kontrolleri gerçekleştirebilirsiniz. Aküler kontrol edilmeden önce kutuların herhangi bir kırık veya çatlağa maruz kalıp kalmadığına bakılacaktır. Gaz çıkış deliklerinde tıkanıklık olup olmadığını veya kutup başlarının yerinden oynaması halinde bu gibi durumlarla ilgili bilgileri hemen alabilirsiniz.

Aküler İçin Periyodik Bakımın Önemi Nedir?

Akülerinizin son durumları ile ilgili bilgileri doğru bir şekilde aktaracak olan servislere ihtiyaç duyabilirsiniz. Akü kontrol hizmetlerinden faydalanmak için işini bilen uzman kadrolara sahip servislerle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Bu sayede herhangi bir sorunu yaşamadan da, arızaların yaklaştığını haber veren belirtilerle karşılaşabilirsiniz. Hiç beklemediğiniz bir anda yarı yolda kalmak yerine, kontrolleri işi bilen kişilere yaptırmanız ve periyodik bakım hizmetlerinden faydalanmanız gerekecektir. Araçlarda kontağı çevirdiğinizde güç alamadığına şahit olmak istemiyorsanız bakımları düzenli şekilde yaptırmalısınız. Özellikle soğuk havalardan etkilenmesinden dolayı kış bakımı içerisinde mutlaka bu hizmetlerin yer alması gerekmektedir. Arızalı olması halinde ise canınızı tehlikeye atmadan hemen değiştirmelisiniz.

İlgili Konular

4 Mevsim Lastik Kış Lastiği mi?

4 Mevsim Lastik Kış Lastiği mi?

Kış mevsimi zorlu hava şartlarıyla bilinmektedir. Bu hava şartlarını kaldırmak için kış lastiği üretilmiştir. Kış lastikleri bahar aylarında kullanılmamaktadır. Bunun sebebi lastiğin yapısında bulanan çekiş gücüdür. Yaz aylarında bu güç yakıt tüketimini artırmaktadır. Virajlı ve kaygan yollarda aracı savrulmaya ve hatta takla atmaya kadar götürmektedir. Bu sebeple kış lastiğinin yaz aylarında takılması doğru değildir.

Rehbere git

Benzinli Araba Kaç Bin KM’ de bakım yapılır?

Periyodik bakımların düzenli olarak yapılması aracın performansı ve uzun ömürlü olması açısından son derece önemlidir. Kilometrelere göre yapılan bu bakımların düzenli olarak takip edilmesi gerekir. Araç belirlenen kilometreyi doldurmadığı takdirde yıl içerisinde bir defada olsa periyodik bakıma girmelidir. Bu oluşabilecek sorunların tespiti açısından son derece önemlidir. Bunun yanında benzinli araçlar;

Rehbere git
Benzinli Araba Kaç Bin KM’ de bakım yapılır?
Ağır Bakımda Araçta Neler Değişir?

Ağır Bakımda Araçta Neler Değişir?

Ağır bakım, aracı detaylı olarak incelemeye almaktadır. Bu bakım sırasında; 1. Araç genel bir bakıma sokulur. Silecekler, far ayarları diğer ayarlar kontrol edilir. 2. Aracın fren balatalarının kontrolü sağlanır, değiştirilir, 3. Fren diskleri kontrol edilir. 4. Balata ve debriyaj seti kontrol edilir.

Rehbere git