Araç Vale Hizmeti
Diğer Hizmetler

Araç Vale Hizmeti

Araç servis vale görevlisi, aracını bakım ve onarım yapılması için servise veren araç sahiplerinin aracını bulunduğu yerden alarak servise götüren personeldir.

Araç vale hizmeti,  vermiş olduğu bu imkân ile araç sahiplerine hem zamandan tasarruf etme şansı vermiş, hem de ekstra bir kolaylık sunmuştur. 

Vale Hizmeti Yasal Mı?

Araç vale hizmeti,  güncel  yönetmeliğe göre yasal bir işlemdir.  Diğer sektörlerde çalışan vale personellerine göre,  daha farklı görev ve sorumluluklarla çalışmaktadır.  Bu nedenle görev ve hizmet bakımından birbirinden ayrılmaktadır.  Bakım ve onarım hizmetinden yararlanmak isteyen araç sahibinin aracını  yetkili servise  götüren personeldir.
  Araç vale görevlisi, oto servis içerisinde yer alan ve bir araba getir-götürü yapan bir iş sorumluluğuna sahiptir.  Bu hizmetten isteyen araç sahipleri yararlanmaktadır.  Bu konuda herhangi bir zorlama söz konusu değildir.  Yalnızca oto servisin,  araç sahiplerine sunmuş olduğu bir kolaylıktır. Ümraniye motor tamir servisi çalışmalarımızda Bosch kalitesine uygun personelimizle sizlere güvenilir servis hizmeti sunmaktayız.

Oto Servis Vale Hizmeti Ücreti

Türkiye'de  varlığını sürdüren pek çok oto servisi bulunmaktadır.  Her servisin kendine göre belirli çalışma stili vardır.  Çalışma saatleri, çalışma koşulları gibi durumlar  vale personelinin çalışma ücretini belirleyen durumlardır.  Bu konuda net bir bilgi vermek doğru değildir.  Bazı firmalar bu uygulamayı ücretsiz sunarken bazıları ise servis ücretine eklemektedir.  Bu sebeple hizmetle alakalı ayrıntılı bilgi almak için oto servise başvurulmalıdır.

Oto Servis Vale Görevlisi Ne İş Yapar?

Oto Servis vale personeli,  araç getir-götür işinden sorumludur.  Bunun dışında bir vale görevlisinde aranan özellikler aşağıda verildiği şekildedir;
1.  Ehliyete sahip olmalıdır.
2.  Otomatik ve manüel  bir kez de her arabayı süre bilmelidir.
3.  Araca herhangi bir hasar ve zarar vermeden sahibine teslim etmelidir.
4.  Araca düzgün bir şekilde teslim almalıdır.
5.  Araç sahibine karşı saygılı ve kibar konuşmalıdır.
6.  Çalıştığı firmayı belli edecek  üniforma giymelidir.
7. Araç teslimini zamanında yapmalı ve araç sahibini bekletmemelidir.
8.  Aracın içine ve dışına  düzgün bakmalıdır.

İlgili Konular

Lastik Hava Basıncı Tablosu

Lastik Hava Basıncı Tablosu

Rehbere git

Benzinli Araba Kaç Bin KM’ de bakım yapılır?

Periyodik bakımların düzenli olarak yapılması aracın performansı ve uzun ömürlü olması açısından son derece önemlidir. Kilometrelere göre yapılan bu bakımların düzenli olarak takip edilmesi gerekir. Araç belirlenen kilometreyi doldurmadığı takdirde yıl içerisinde bir defada olsa periyodik bakıma girmelidir. Bu oluşabilecek sorunların tespiti açısından son derece önemlidir. Bunun yanında benzinli araçlar;

Rehbere git
Benzinli Araba Kaç Bin KM’ de bakım yapılır?
Ağır Bakımda Araçta Neler Değişir?

Ağır Bakımda Araçta Neler Değişir?

Ağır bakım, aracı detaylı olarak incelemeye almaktadır. Bu bakım sırasında; 1. Araç genel bir bakıma sokulur. Silecekler, far ayarları diğer ayarlar kontrol edilir. 2. Aracın fren balatalarının kontrolü sağlanır, değiştirilir, 3. Fren diskleri kontrol edilir. 4. Balata ve debriyaj seti kontrol edilir.

Rehbere git

4 Mevsim Lastik Kış Lastiği mi?

Kış mevsimi zorlu hava şartlarıyla bilinmektedir. Bu hava şartlarını kaldırmak için kış lastiği üretilmiştir. Kış lastikleri bahar aylarında kullanılmamaktadır. Bunun sebebi lastiğin yapısında bulanan çekiş gücüdür. Yaz aylarında bu güç yakıt tüketimini artırmaktadır. Virajlı ve kaygan yollarda aracı savrulmaya ve hatta takla atmaya kadar götürmektedir. Bu sebeple kış lastiğinin yaz aylarında takılması doğru değildir.

Rehbere git
4 Mevsim Lastik Kış Lastiği mi?