Oto Emniyet Sistemleri

Oto Emniyet Sistemleri

Aracınızın emniyetli olduğundan emin olabilmeniz için bazı sistemlerin sürekli kontrol edilmesi ve bakımdan geçmesi gerekmektedir.

Genel itibariyle bakıldığında iki çeşit emniyet sisteminin olduğundan söz edebiliriz. Bunlardan birisi aktif emniyet sistemleri olarak adlandırılmaktadır ve kaza meydana gelmeden tedbir alınmasını sağlamaktadır. Pasif emniyet sistemlerinde ise kazalar yaşandığında ölüm riskinin azaltılmasına olanak verilmektedir. Bu gibi olumsuzlukların giderilmesinde ve her an tedbirli olunmasında gereksinim duyulan sistemlerin bakım ve kontrolleri servislerimiz ile tam zamanında gerçekleştirilmektedir. Ümraniye Oto emniyet sistemleri için tüm çözümleri tek bir adres üzerinden elde edebilmek için geç kalmadan bizlere başvurabilirsiniz.

Oto Aktif Emniyet Sistemleri

Kaza oluşmadan önce gerekli sistemlerin devreye girmesiyle riskin çok daha az seviyelere gelmesine olanak verilecektir. ABS, TCS, ESP, EBD ve park sensörleri aktif emniyet sistemleri içerisinde yer almaktadır. Bu sayede direksiyon hakimiyetinizin artmasını sağlayacak çalışma prensibi devreye girecektir. Hız sektörlerinin patinaj durumlarında olumsuzlukları algılamasıyla tekerdeki torku azaltması sayesinde çekiş hızı belirli limitlerde tutulacaktır. Diğer yandan kayma riskine karşı tedbir alınmasında etkili olabilecek sistemlere yer verilmektedir. Böylece virajlarda daha çok görülen savrulma riskinin önlenmesi için etkili parçaların bulunduğunu belirtebiliriz. Aracın frenlenmesi halinde dengeli kalmasını sağlayan, sürücüyü uyaran ya da şeritleri algılamakta olan tüm sistemlere göz atabilirsiniz. Bu aşamada teknik destekleri alabilmek için mutlaka uzman kadromuza başvurmalısınız. Ümraniye Araç Periyodik Bakım işlemleriniz için sitemizden randevu alarak işlemlerinizin hızla yürütlmesini sağlayabilirsiniz. Ümraniye fren bakım onarım çalışmalarımız ise uzman personelimiz tarafından güvenle uygulanmaktadır.

Oto Pasif Emniyet Sistemleri

Ölüm veya yaralanma olasılığını üst seviyede yaşamamanız için kaza anında kullanılabilecek pasif emniyet sistemleri konusunda destek alabilirsiniz. Hava yastığı olarak bilinen air-bag, insanların hareketini kısıtlayan emniyet kemerleri, koltuklarda bulunan kafalık kısımları, gövde ve şase gibi bölgeler bu sisteme dahildir. Sürücülerin, araç içerisindeki diğer yolcuların ya da çevredeki yayaların ölümüne yol açabilecek faktörlerin bu sistemler sayesinde engellenmekte olduğunu belirtiyoruz. Araçlardaki güvenlik sistemlerine yönelik tasarımların insan hayatı için son derece mühim olduğunu vurgulayabiliriz. Çarpma anında araçlardan fırlama riskinin azaltılmasında ve ileri doğru oluşan hareketlerde hava yastığı ile ilgili sistemlerin kontrollerinde mutlaka profesyonel destekleri almanız gerekmektedir. İhtiyaç duyduğunuz güvenlik tedbirlerine dair detayları öğrenebilmek için servislerimizi arayabilirsiniz.

İlgili Konular

Ağır Bakımda Araçta Neler Değişir?

Ağır Bakımda Araçta Neler Değişir?

Ağır bakım, aracı detaylı olarak incelemeye almaktadır. Bu bakım sırasında; 1. Araç genel bir bakıma sokulur. Silecekler, far ayarları diğer ayarlar kontrol edilir. 2. Aracın fren balatalarının kontrolü sağlanır, değiştirilir, 3. Fren diskleri kontrol edilir. 4. Balata ve debriyaj seti kontrol edilir.

Rehbere git

Benzinli Araba Kaç Bin KM’ de bakım yapılır?

Periyodik bakımların düzenli olarak yapılması aracın performansı ve uzun ömürlü olması açısından son derece önemlidir. Kilometrelere göre yapılan bu bakımların düzenli olarak takip edilmesi gerekir. Araç belirlenen kilometreyi doldurmadığı takdirde yıl içerisinde bir defada olsa periyodik bakıma girmelidir. Bu oluşabilecek sorunların tespiti açısından son derece önemlidir. Bunun yanında benzinli araçlar;

Rehbere git
Benzinli Araba Kaç Bin KM’ de bakım yapılır?
4 Mevsim Lastik Kış Lastiği mi?

4 Mevsim Lastik Kış Lastiği mi?

Kış mevsimi zorlu hava şartlarıyla bilinmektedir. Bu hava şartlarını kaldırmak için kış lastiği üretilmiştir. Kış lastikleri bahar aylarında kullanılmamaktadır. Bunun sebebi lastiğin yapısında bulanan çekiş gücüdür. Yaz aylarında bu güç yakıt tüketimini artırmaktadır. Virajlı ve kaygan yollarda aracı savrulmaya ve hatta takla atmaya kadar götürmektedir. Bu sebeple kış lastiğinin yaz aylarında takılması doğru değildir.

Rehbere git