Oto Fren Sistemleri

Oto Fren Sistemleri

Olası kaza riskini azaltmak ve meydana gelen arızaların giderilmesini sağlamak için en önemli sistemlerden olan oto fren sistemleri üzerinde birtakım incelemelerin yapılması gerekmektedir.

Hayati öneme sahip olan tüm parçaların bilgisayarlı ortamlarda modern olarak gözden geçirilmesine ve arızaların tespit edilmesine olanak veren servisimiz sayesinde rahat edebileceksiniz. İhtiyaç duyduğunuz her an arayabileceğiniz adreslerimizde yıl içerisinde periyodik bakımların da gerçekleştirileceğini görebileceksiniz. Fren sistemleri içerisinde yer alan tüm parçalardaki sorunların analiz edilmesine ilişkin hizmetleri talep edebilmek için hemen arayabilir veya online olarak randevularınızı oluşturabilirsiniz. Frenlerin ve fren sistemlerinin düzgün çalışmamasından kaynaklanan sorunlarla baş edebileceğinizin altını çizmekteyiz.

Fren Sistemleri Nelerdir?

Araçlarınızın modellerine göre değişmekte olan fren özellikleri ve en modern fren sistemleri bulunmaktadır. Hidrolik fren, havalı fren, ABS, ASR, ESP, Ebd firen çeşitleri ile BAS sistemi hakkında bilgi ve fikir sahibi olmak için harekete geçebilirsiniz. Binek araçları için geliştirilen ya da diğer araç türlerine özel olarak kullanılan sistemlerin güvenliğiniz açısından risk oluşturmaması gerekmektedir. Bir süre kullanmayı sürdürdüğünüz araçlarınız için bakımların düzenli ve periyodik olarak yapılması önem arz etmektedir. Eğimli yollarda veya yokuşlarda çok daha önemli olan fren sistemlerindeki sorunların mutlaka zamanında tespit ve tamir edilmesi gerekmektedir. Aracınızın güvenli hareket etmesi ve kaygan zeminlerde sorun yaşamamanız için tercihlerinizi doğru biçimde yapmalısınız. Aracınızı yavaşlatmak veya tamamen durdurabilmek için hemen tepki verecek sistemlere sahip olmalısınız.

Fren Sistemleri Hangi Dönemlerde Kontrol Edilir?

Çok sık aşınma meydana gelen fren balatalarının ilk kontrol edilen kısımlar olduğunu belirtebiliriz. Kalınlığın 2mm seviyesine kadar gelmesi halinde hızlıca değişimi yapılmalıdır. Fren balatalarının aşınması durumunda ise seyir halinde meydana gelebilecek aksaklıklar ve kaza riskleri bulunmaktadır. Bu nedenle teknolojik ölçüm cihazları sayesinde gerçekleştirilecek tespitlerin ardından değişimleri yapılacaktır. Her 30 bin km’ye geldiğinde fren pabuçlarının incelenmesi önemli olacaktır. Fren hidrolik yağı ise 2 yılda bir değiştirilmeli ve mutlaka kontrolleri sağlanmalıdır. Bu gibi detayları ve incelikleri öğrenebilmek için servislerimizden alacağınız desteklerin önemli olduğunu vurguluyoruz. Araçlarınızın zarar görmesine neden olabilecek faktörlerden sıyrılabilmek için öncelikle teknik destek ekiplerimizden bilgi alabilirsiniz. Ümraniye oto fren sistemleri kontrollerinizi uzman ekiplerimizle yaparak araçlarınızı güvenle kullanmanızı sağlıyoruz.

İlgili Konular

Benzinli Araba Kaç Bin KM’ de bakım yapılır?

Benzinli Araba Kaç Bin KM’ de bakım yapılır?

Periyodik bakımların düzenli olarak yapılması aracın performansı ve uzun ömürlü olması açısından son derece önemlidir. Kilometrelere göre yapılan bu bakımların düzenli olarak takip edilmesi gerekir. Araç belirlenen kilometreyi doldurmadığı takdirde yıl içerisinde bir defada olsa periyodik bakıma girmelidir. Bu oluşabilecek sorunların tespiti açısından son derece önemlidir. Bunun yanında benzinli araçlar;

Rehbere git

Ağır Bakımda Araçta Neler Değişir?

Ağır bakım, aracı detaylı olarak incelemeye almaktadır. Bu bakım sırasında; 1. Araç genel bir bakıma sokulur. Silecekler, far ayarları diğer ayarlar kontrol edilir. 2. Aracın fren balatalarının kontrolü sağlanır, değiştirilir, 3. Fren diskleri kontrol edilir. 4. Balata ve debriyaj seti kontrol edilir.

Rehbere git
Ağır Bakımda Araçta Neler Değişir?
4 Mevsim Lastik Kış Lastiği mi?

4 Mevsim Lastik Kış Lastiği mi?

Kış mevsimi zorlu hava şartlarıyla bilinmektedir. Bu hava şartlarını kaldırmak için kış lastiği üretilmiştir. Kış lastikleri bahar aylarında kullanılmamaktadır. Bunun sebebi lastiğin yapısında bulanan çekiş gücüdür. Yaz aylarında bu güç yakıt tüketimini artırmaktadır. Virajlı ve kaygan yollarda aracı savrulmaya ve hatta takla atmaya kadar götürmektedir. Bu sebeple kış lastiğinin yaz aylarında takılması doğru değildir.

Rehbere git